Yaz Okulunda Alınacak Eğitim Nerelerde İşe Yarar?

Çiğli yaz okulu
olarak insanın gelişiminin ve ileride yapacağı başarılı işlerin arkasında çocukluğunda almış olduğu kaliteli eğitim sayesinde kazanmış olduğunu bilmekte ve çocuklarımıza bu inanç ışığında kaliteli bir eğitim imkânı sunmaktayız. Okullarına daha çabuk adapte olabilmeleri, sorumluluk bilincinin kavranması, el, zekâ ve dikkat becerilerinin maksimum seviyeye taşınması için yaz okulumuz büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Peki, yaz okulunda alınacak eğitim nerelerde işe yarar?

1.Okul Hayatında

Yaz Okulunda Alınacak Eğitim Nerelerde İşe Yarar?

Çiğli Yaz Okulu, özellikle ebeveynlerin yoğun olmaları sebebiyle ilgilenemedikleri veya ilgilenmelerine rağmen yetersiz kaldıkları zaman devreye girer. Çiğli Yaz okulu eğlenceli ve eğitici faaliyetleri ile çocuğu okul hayatına hem sosyal hem de eğitim anlamında pekiştiren ve hazırlayan bir kurumdur. Kalıcı bir eğitimi ve beceriyi aşılayıp, sadece ilkokul dönemlerinde değil okul hayatının uzun bir dönemini de olumlu anlamda etkilemektedir. El becerileri gelişmemiş çocukların özellikle 1.sınıfta zorlanmaları, sınıftan geri kalmaları ve bunun akabinde okuldan sıkılmaları ile daha en başından bir kopuş gerçekleşmektedir. Çiğli yaz okulu el becerilerini geliştiren faaliyetleri ile bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.

2.Sosyal Hayatında

Okul dışında vakit geçirdiği sosyal hayatında da arkadaşlarıyla uyumlu bir şekilde vakit geçireceğini. Boş vakitlerini nasıl faydalı bir şekilde değerlendirebileceğini aşılayan çiğli yaz okulu, okul dışına yönelik yaptığı faaliyetlerle de ayrıcalık yaratmaktadır. Yapmış olduğumuz spor ve oyun faaliyetleri ile çocuklarımıza hayatın okuldan ibaret olmadığını aşılıyoruz. Sosyal hayatında aslında eğitimin bir parçası olduğu bilincini kavratarak, hayata ve çevresine umutla bakmayı, eğlenirken de öğrenmenin mümkün olabildiğini öğretiyoruz. Bu kazanımlar sayesinde çocuğumuz, önünde ki uzun dönemler boyunca bu bilinç ile hareket edip, bu kazanımlar ışığında adım atacaktır.

3.Kişisel Gelişiminde

Çocuğumuzun sorumluluk bilincini kavraması, ilerleyen dönemlerde gelişime ve eğitime açık bir birey olarak kendini yetiştirmesine  temel atıyoruz. Çiğli yaz okulu müzik, spor, zihin oyunları, tiyatro oyunları ve el sanatlarıyla çocuklarımızı tanıştırmaktadır. Kişisel gelişim için önemli bir adım atmaktadır. Bunlara ek olarak kişisel gelişim için daha fazlasının olmasının gerektiğini düşünüyoruz. Çiğli yaz okulu çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını da aşılamakta ve bunu eğlenerek yapmaktadır.