Kreşte Verilen Eğitimin Kalitesi

Eğitim sisteminde yaşanan değişiklikler çiğli kreş eğitiminin önemini artmasını sağlamakta. Kreşte verilen eğitimin kalitesi de bu noktada büyük önem taşıyor. Üç, dört ve beş yaşındaki çocukların eğitim aldığı kreşlerde birçok eğitim veriliyor. Kreşin ilk günlerinde öğrencilerin ailelerinden ilk kez ayrılacağı göz önünde bulundurularak uyum programı ve oryantasyon eğitimi veriliyor. İlk günlerde okula anne ve babaları ile gelen minikler uyum programının ardından artık kreşe tek başına gelmeye başlıyor. Kreşteki öğretmenlerine ve arkadaşlarına da alışan minikler bu sayede yeni bir ortam ediniyor. Kreşte öğrencilere çok sayıda eğitim ve alışkanlık kazandırılması amaçlanıyor. Bu eğitimler arasında; miniklere tuvalet eğitimi kazandırılması, boyama etkinlikleri, yazı yazma faaliyetleri, geziler başta olmak üzere çok sayıda etkinlik yapılıyor. Miniklere verilen diğer eğitimler arasında; adabı muaşeret eğitimi, mahremiyet eğitimi, değerler eğitimi de veriliyor. Verilen bu eğitimlerin anlam kazanabilmesi de kreşte verilen eğitimin kalitesi ile yakından ilgilidir.

Kreşte Çocuk Sosyalleşmesi

Kreşte Verilen Eğitimin Kalitesi

Kreş eğitimi ile çocukların sosyalleştiği ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı buldukları biliniyor. Evde kardeşleri ile oynayan çocuklar modern yaşam koşulları nedeniyle sadece arkadaşları ile oyunlar oynayabiliyor. Hele ki evde tek başına olan çocuklar için bu durum daha da zor bir yapıda bulunuyor. Çünkü evde tek başına olan ya da sürekli kardeşleriyle aynı alanı paylaşan minikler bir anda çok sayıda arkadaş edinme fırsatı buluyor. Kreşte düzenlenen doğum günü etkinlikleri ile birlikte küçükler sosyalleşiyor. Sosyalleşen minikler de kendilerini ifade etme, arkadaşlarıyla ve kardeşleriyle ilişki kurma noktasında kendilerini geliştiriyorlar.

Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Kreşte Alınan Eğitimlerin Faydaları

Kreşlerde Öğretmen ve Öğrenci İlişkisi

Kreş eğitimi büyük önem taşıdığı için öğretmenlerin küçüklere olan yaklaşımları büyük önem taşıyor. Öğretmenler tarafından yapılan yönlendirici, cesaretlendirici, teşvik edici açıklamalar küçük öğrencilerin yaşama farklı bir pencereden bakmalarını sağlıyor.

Yaş Gruplarına Göre Öğrenciler

Öğrencilerin farklı fiziksel gelişime sahip oldukları için yaşıt öğrencilerin eğitimleri aynı ortamda gerçekleştiriliyor. Yaşıtlar arasında alınan eğitimler çocuklar duygusal ve motor gelişimini de oldukça destekleyici bir yapıda bulunuyor. Miniklerin geleceğini inşa eden kreşlerde verilen eğitim bu noktada oldukça büyük önem taşıyor.