Kreş Eğitimi Almak Zorunlu mu ?

Kreş Eğitimi Almak Zorunlu mu ? sorusu birçok aile tarafından merak ediliyor. 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte kreş eğitimi aşamalı olarak zorunlu hale getirildi. Okul öncesi eğitim ile çocukların okula hazırlık sürecinde zorlanmamaları ve uyum sürecini kısa sürede atlatmaları amaçlanıyor. Erken dönemlerde alınan eğitim sayesinde okula yeni başlayacak öğrencilerin okula ve okul ortamına hazır hale gelmeleri amaçlanıyor. Genellikle 3 ile altı yaş arasında eğitim alan çocukların kreşlerde eğitim alarak bu süreci daha iyi atlatmaları amaçlanıyor. Eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile birlikte özellikle çalışan anne ve babaların da rahat bir nefes aldıkları biliniyor. Çünkü çocuklarına kalacak bir yer ya da bakıcı bulmakta zorlanan aileler bu sayede rahat bir nefes almış vaziyette bulunuyor. Kreşlerde verilen eğitimin zorunlu hale getirilmesine devlette destek sağlıyor. Sağlanan desteklerle de aileler hem çocuklarının zorunlu eğitimlerini aldırıyor hem de sağlıklı ve güvenilir bir şekilde çocuklarını geleceğe hazırlama fırsatı buluyorlar.

Kreşlerde Verilen Eğitimler

Kreş Eğitimi Almak Zorunlu mu

Çiğli Kreş eğitimi veren bir kurum olarak çocuklarımızın birçok noktada gelişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Kreşimize gelen çocukların sadece eğitim alanında değil birçok alanda gelişimlerini sağlamak için gerekli hizmeti onlarla buluşturuyoruz. Çocukların küçük yaşlarda dil eğitimi daha üst seviyede olduğu için yabancı dil eğitimi, resim, müzik, temel dersler başta olmak üzere adabı muaşeret kurallarını da miniklerimizin öğrenmeleri için gerekli sistemi bünyemizde bulunduruyoruz.

Kreş Eğitimi Alan Çocukların Yaş Aralıkları

Kreş eğitimi alan çocukların yaşlarının değiştiği biliniyor. Ancak biz kurum olarak 3 yaş ile altı yaş aralığında bulunan miniklere gerekli eğitimleri veriyoruz. Sunduğumuz eğitimlerin kaliteli olması da bizim oldukça fazla tercih edilmemizi sağlıyor. Ayrıca kreşimize gelen çocukları yaş gruplarına göre sınıflarına ayırmamız da pedagojik açıdan çocuklarımızın daha iyi bir şekilde kendilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Kreş Eğitiminde Kalite

Kreşlerde verilen eğitimin içeriği ve verilen eğitimin kalitesinin büyük önem taşıdığı biliniyor. Biz de kurum olarak bunun bilinci ile hareket ederek öğrencilerimize hem yapacakları hem yaşayacakları etkinlikleri keşfetmelerini sağlayacak etkinlikler yapıyoruz. Yaşadıklarını deneyimleyerek öğrenen gençlerinde kaliteli bir eğitim aldıklarını kurum olarak yıllardan gelen tecrübemizle söylemenin mutluluğunu yaşıyoruz.