Eğitimin En İyi Yolu

Eğitimin En İyi Yolu Nedir?

Eğitimin En İyi Yolu Nedir? – İnsanoğlu dünyaya gönderildiği ilk günden beri belli amaçlara ulaşma çabasındadır. Bu amacı gerçekleştirme güzergahında belli metotlara ihtiyaç duymuştur. Kimileri bilgi olmaksızın sadece aklını kullanarak, kimileri de bilgi vesilesiyle bu amacına ulaşmıştır. İşte tam bu noktaya yani bilgiye dikkatleri çekmek gerekiyor. Çünkü belli tecrübe ve hazır deliller bilgiyi oluşturuyor. Ve bu bilgiyi gerek kendi şahsına gerekse başka şahıslara aktarmaya da eğitim denir.

Eğitimin Dereceleri

Her şeyin bir alt noktası, bir üst noktası ve bir de olması gereken orta noktası olduğu gibi konumuzun etrafında döndüğü eğitimin de alt, üst ve orta noktası vardır. Alt nokta derken tefriti, üst nokta derken ifratı ve orta nokta derken vasatı kastediyoruz. Eğitimin tefriti odur ki kişiye zaman ayırmaksızın, eğitime kendini vermeksizin, somutlaştırıp konuyu daha anlaşılır hale getirmeksizin gerçekleştirilen yol iken ifrat noktası ise kişiye aşırı bilgi yüklemesi yaparak, boğucu bir anlatım gerçekleştirerek, kişinin sıkılmayacağı bir süreyi geçerek yapılan eğitimdir. Peki, asıl olması gereken en iyi metot hangisidir?

​​​​​​Her Şeyin Vasatı İyidir

Aşırı uçların tercih edinmesi gereken asıl yollar olmadığını birçok kişi fark etmiştir tecrübelerinden. Sıcak su mu, soğuk su mu, ılık su mu duşa tercih edilir diye sorulsa nasıl ki ılık su tercih edilir cevapları buna kısa ve öz bir örnektir. Asıl konu olan eğitimde de vasat olan iyidir. Eğitimin olabilecek en iyi yoludur bu. Öyle ki kişiye jest-mimiklerle, kısa ve öz tabirlerle, konu uzatılmadan göz korkutulmadan, rahatlatıcı tesellilerle yapılan ve daha saymakla bitmeyen güzel imkanlarla yapılan eğitimdir eğitimin vasatı.

Nazlı Akbalık Anaokulu Tecrübeli Kadrosu İle İzmir de

Eğitimin En İyi Yolu Nedir sorusu her velinin çok fazla araştırdığı bir sorudur. Hayatımız tecrübelerle dolu ve gözler önünde. Eğitim tarzlarının birçok kısmını gördük. Gerek ilkokulda, gerek lisede, gerek yüksek okulda çeşitli anlatım tarzlarıyla karşılaştık. Kimi eğitmenler bizleri tam manasıyla bilgiyle doldurmadan, eğitim alınan derslerden soğutarak bize zarar vermişken, kimileri de boğarak, konuları zorlaştırıp gözümüzü korkutarak bizleri ümitsizliğe sürüklemiştir. Bize eğitimin eğitim olduğunu hissettirip sevdiren, nefret ettirmeyen; kolaylaştıran ama zorlaştırmayan ve eğitimin en iyi yolunu sergileyip vasat olmayı gösteren değerli öğretmenlerimizdir.

​​​​​