Çocuklara Yönelik En İyi Eğitimler Nerededir?

Çocuklarımıza verimli bir öğretimde bulunmak istiyorsak çocuklarımıza ilgiyi, alakayı temelden vermemiz gerekmektedir. Çocuklar doğduğu andan itibaren her yaptığımız davranış biçimini kendilerine örnek almaktadırlar. Bizimde bu doğrultuda sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirip ve çocuğumuzun geleceğini en ince ayrıntısına kadar düşünüp ona göre hareket etmemiz gerekmektedir.

Temelden alındığı takdirde çocuğumuzun en mükemmel şekilde yetiştiğini görmek mümkün olmaktadır. Bununla birlikte çoğu insanımıza göre en faydalı eğitim ailede başlamaktadır ve ailede öğrenmenin çocuk için daha verimli olduğu gözlemlenmektedir. Aile içinde alınan öğretim, ilgi, alaka ve bilgi çocuk için çok daha verimli olmaktadır.

Diğer Faktörler

Aileden sonra bir diğer faktör ise verimli bir okul olmaktadır. Çocuğumuzun okulda verimi’nin yüksek olması ise öğretmenlerinin tutumuna bağlı olmaktadır. Öğretmenin öğrencilerine yani çocuklarımıza karşı tutumu ne derece güzel olursa çocuklarımızda o derece mükemmel bir performans sergileyebilmektedirler.

Temeli ailede almak ve daha sonrasında ise öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Bütün öğretmenlerin bu yüzdendir ki kutsal bir görevi bulunmaktadır çünkü yeni nesil onların eseri olmaktadır.

Çocuğumuzu iyi yetiştirmek istiyorsak ilk önce kendimiz sorumluluğumuzu yerine getirip daha sonra ise öğretmenlerimize çocuklarımızı emanet etmemiz gerekmektedir ama tamamen sorumluluk öğretmenlerde olmamalıdır. Sizin çocuğunuza karşı ilginiz hiçbir zaman eksilmemelidir.

Son Etken

İkinci öğretim yerinin okul olması kanaatini de saptadıktan sonra çocuğumuza sokak kültürünü aşılamamız gerekmektedir. Sokak kültürüne yönelik öğrenimlerde önemli olmaktadır. Çocuğumuza sokak kültürünü benimsetmekte fayda vardır ama bu kültürü benimsetirken çok dikkat edilmesi gereken faktörler bulunmaktadır. Kötü olaylar karşısında çocuğumuza karşı neyin güzel neyin kötü ve kimlere karşı güvenilmeli kimlere karşı güvenilmemeli bilincini aşılamamız gerekmektedir.

Bu olaylar karşısında çocuğumuzdan geri dönüşü en mükemmel şekilde aldığımızı görmek mümkün olmaktadır. Bu şekilde devam ettiğimiz sürece çocuklarımızın başarıdan başarıya koştuğunu görmek mümkün olmaktadır. Çocuklarımıza herkesin müdahalesi olmamalıdır çünkü çocuğumuz hangi ebeveyninin sözünü dinlemesi gerektiği konusunda zorluk çekebilmektedir.

Birden fazla kural olduğu zaman ve anne babadan başka kural koyucu ebeveyn olduğu zaman çocuğumuzun bir süreden sonra motivasyonunun düşmekte olduğunu fark edeceksinizdir. En mükemmel öğrenim yeri anne ve baba yanı olmaktadır.