Çocuğunuza Okul Öncesi Eğitimi Aldırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Bütün çocuklar okul öncesi eğitim almalıdır. Anaokulu eğitiminin neden önemli olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla da ortaya koyulmuş durumdadır. Bu zaman içinde kazanılan davranış biçimlerinin etkisi bütün yaşam boyunca devam eder. Diğer eğitim dönemlerinden, okul öncesi eğitim dönemini ayıran en belirleyici özellik olarak bu kritik yaş aralığını 3 yaşından itibaren gösterebiliriz. Okul, çocuğa ilk sosyal deneyimini ve öz güvenini sağlar. Okula başlamadan önceye kadar evin prensi ya da prensesi olup tüm ilgiyi üzerinde toplayan çocuklarımız; okula başlayınca sevgiyi, paylaşmayı, grup bilincine varmayı, birlikte hareket etmeyi, beklemeyi, şefkat duymayı, sağduyulu olmayı, problem çözme, grupla çalışma, inisiyatifli olması ve gerekli durumlarda sabretmeyi öğrenir. Ayrıca gelişimi de bir bütün içinde desteklenir. Böylelikle 3 yaşını dolduran her çocuk okul öncesi eğitimi almaya başlamalıdır. Peki, Çocuğunuza Okul Öncesi Eğitimi Aldırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler nelerdir?

Çocuğunuza Okul Öncesi Eğitimi Aldırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Ana Okulu Seçerken Önemli Şeyler

İlk başta tercih edilecek anaokulunun sistemine bakılması gerekiyor. Çünkü okul öncesi eğitim, çocukların en hızlı gelişim gösterdikleri dönem ve bu dönemle birlikte kişilik gelişimlerinin de temelleri atılmış oluyor. Bu kritik yıllarda çocuğa doğru bir başlangıç noktası sağlamanın temeli de tercih edilecek olan okulun misyonu, vizyonu, kurumsal yapısı, okulun kadrosu, çocuğu objektif tanımlamayı sağlayacak araçlara sahip olması ve eğitimsel açıdan sahip olduğu sistemden geçiyor. Bir okulun tercih nedenlerinden olması gereken diğer bir nokta da, çocuk ile ilgili yapılacak görüşmelerin zengin özel içerikli ve objektif olması. Bu dönemde çocuk için çevresel faktörler oldukça önemli, bu sebeple aileyi de çocuğun gelişimine katkıda bulunacak etkinliklere yönlendirmek tabiki de okulun bilgi ve tecrübe birikimiyle doğrudan ilgili. Çocuğa kazandırılan becerilerin evde de pekişmesi için velilerle yapılan görüşmelerde farklı etkinlik örnekleri verilerek, çocuğun ailesi ile birlikte geçireceği vakit; eğitimsel açıdan daha kaliteli bir hale getirilmeye çalışılır.

Çocuğun beslenmesi, verilen yemek hizmeti, tuvalet ihtiyaçları, açık hava da güvenli şekilde hava almaları ve arkadaşları ile oynamaları, paylaşım yapmaları, demokratik eğitim anlayışının olduğu bir eğitim ortamı sunmak dikkate alınmalıdır.